Direktlänk till inlägg 20 juli 2008

Söndagen full av utflykter!

Av Åsa - 20 juli 2008 23:22

Hej hej allihop. Idag när jag och Bumpe vaknade föreslog jag att vi skulle åka ut en runda och kanske besöka Ale stenar och Stenshuvud. Det känns pinsamt att bott i Skåne i åtta år och inte besökt dessa platserna. Vid halv ett åkte vi iväg. På vägen ner till Ystad stannade vi till på Svaneholmsslott och gick och tittade på utställningarna. Efteråt kände vi oss riktigt kulturella och fortsatte vårt äventyr. 


Vi åkte ner till Kåseberga och gick uppför backen till Ale stenar och tittade på dem. Sedan stod vi vid branten och som det blåste. Det var helt otroligt. Svårt att stå kvar mot vindmassorna.


Vi gick sedan ner till själva byn och de har fiskrökeri som tydligen är välkänt. Det luktade gott. Jag har problem med mitt sug till att få äta nu. Antagligen för att det bara är två veckor kvar till upptrappningen, men jag hoppas att jag inte behöver känna som jag gjort idag under de två veckorna för då blir det sjukt jobbigt. Vi köpte ingenting. Men jag luktade desto mer.


Sedan fortsatte vi upp längst kusten till Simrishamn. Då var det verkligen tid för mig att äta, men vi hittade bara en grill och det verkade inte finnas teförsäljning. Bumpe kunde tänka sig att äta där, men jag klarade inte av att vara kvar. Blev så sugen på mat.  SÅ vi fortsatte, snäll som han är. Vi åkte vidare till Café Annorlunda som ligger precis innan Stenshuvud. Där köper man en fika för 57 kronor och får välja vad man vill dricka och sedan tar man för sig av alla bullar och kakor tills man är mätt. Ja inte jag men alla andra som fikade där. Jag skakade ihop en chokladshake och försökte vara tapper. Och jag tänker att det faktiskt inte var så roliga kakor där.  Och jag tänkte också att jag eventuellt kan fika där nästa gång, sen när jag äter igen. Men jag gillar ju inte egentligen kakor. Det är dock en ganska rolig idé.


Sen kom vi till nationalparken Stenshuvud. Det var jättefint och vädret var perfekt. Det blåste lite och var soligt. Vi gick uppför hela branten för att kolla de olika höjderna och det var så skönt och roligt. Jag och Bumpe pratade om massa olika saker och jag kände hur min kropp fylldes av mental näring och rörelsglädje. Jag blev helt tänd på idén att faktiskt vandra. Jag som hatar att campa och tälta och spindlar och ingen dusch kan se en glädje i att bara promenera fram i naturen under några dagar och få vara med min älskade. Jag hoppas att vi kan göra det nästa sommar när vi har semester tillsammans. Denna sommaren känns redan inplanerad.

Både jag och han var också helt bestämda i att vi ska åka tillbaka och gå där igen. Och senare när jag inte väger lika mycket och har börjat springa ska vi dit igen och se om man (jag) orkar springa en del också.  


På vägen tillbaka till Malmö stannade vi till hos en bekant och han och Bumpe grillade korv. Oj attans. Det rann i munnen på mig så gott som det luktade. Jobbigt! 


Väl hemma tittade vi på bilderna som Bumpe tagit med mobilen och det är riktigt roligt att se mig. Jag börjar likna mig själv igen och inte fettet blubb blubb. Skönt att ansiktet kommer fram och jag ser riktigt slank ut framifrån. Från sidan syns magen och rumpan fortfarande.  


Heja alla som kämpar mot och med något. Hoppas ni vinner!  




 
 
Ingen bild

Fia

21 juli 2008 18:54

Hej vännen! Duktiga duktiga du. Jag skulle bara hem till min pappa och vattna hans blommor nu när de är på semester, men smet in här och läste lite... Du är så bra Åsa, helt sanslöst! Och snygg är du också (nu har jag ju sett dig!) PUSS!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 26 oktober 2009 10:11

Idag när jag går in på bloggen står det att det kommer komma reklam på min sida. Och det vill jag inte så jag flyttar till http://hennessommar.tumblr.com  Så jag kommer inte skriva mer på denna blogg men undrar om den kommer försvinna med tiden eller...

Av Åsa - 25 oktober 2009 14:54

Jag är så darrig i kroppen. Jag drack två kaffelatte när vi käkade brunch och det var för mycket för mig. Det är ju så gott men påverkar verkligen kroppen. Blev dålig i magen också. Typiskt.    I övrigt då? Jo då det suger. Nä jag skämtade lite. ...

Av Åsa - 23 oktober 2009 13:43

Tack för att ni finns. Det känns skönt. Och jag är så labil för stunden att det räcker med att läsa era kommentarer för att jag ska börja gråta. Tack. Behöver hjälp och stöd. Men först sushi.    Jag vill ha barn. Har jag sagt det? Nu vet ni. ...

Av Åsa - 22 oktober 2009 14:01

Jag är en. Jag mår inte bra. Det är sant. Men det är psykiskt. Inte fysiskt. Men jag är hemma. Japp. Och har dåligt samvete mot mig själv. Men jag orkar inte gå dit nu. Hoppas på nya krafter på lovet. Förlåt mig, förlåt mamma. ...

Av Åsa - 21 oktober 2009 20:45

Jag skickade ett mail till dig med min mobil i dag på jobbet, men jag ser inte att det har skickats. Har du fått något? Fattar inte vad som har hänt annars. Det var jättelångt och supernegativt. Synd om du missade menar jag!  ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards