Direktlänk till inlägg 30 juli 2008

Onsdag redan

Av Åsa - 30 juli 2008 12:30

Jaha jag har tydligen inte skrivit på ett tag.


Vi är kvar på Öland. Igår var vi på Blå Jungfrun och det var jättefint. Annorlunda natur och en rejäl promenad i väldigt kuperad terräng i två timmar. På vägen hem frös jag mycket och jag har bränt mig lite i all sol. Men trevligt med fint väder.


Vi stannade till vid en strutsfarm och jag hoppades att det skulle finnas färskt kött som kunde hålla sig tills vi kom hem och kunde lägga det i frysen, men det fanns inte. Istället köpte jag en dammvippa av strutsfjädrar. Det sägs vara bra. Och den var snygg. Jag tog också ett häfte med recept på struts. Roligt. Det ska vi pröva någongång. . . när jag äter igen.


Vi stannade vid en annan gårdsbutik där jag köpte en salammi. (salami med lamm! ) Den ska klara sig så det tyckte jag var roligt. Det fanns lammkorv också, men de skulle inte heller klara sig.


Imorse åkte jag och mamma och plockade kantareller. Vi var tveksamma till om det skulle finnas några men det gjorde det. Jag plockade fem liter svamp som jag hoppas klarar sig tills jag kommer till Malmö. Annars får jag rensa och förvälla dem på vägen. =)


Så skönt att det fanns. Det känns så lyxigt att ha i frysen och kunna göra kantarellsås och använda bara när jag vill.


Jag tycker det är tungt med sopporna nu. Det är fyra dagar kvar. Långa dagar när det kommer till mattiden. Igår kväll kunde jag inte sitta med när de andra åt för jag tyckte synd om mig. Jag tror inte heller att jag har gått ner nämvärt denna sista veckan. Det är synd att jag missade mötet i måndags för då brukar jag känna mig bättre till mods när jag kommer hem. Men det är inte möten varje vecka heller. Ni ser att tankarna är väldigt splittrade och flygande. Jag orkar inte ens sortera dem för er.


Jag vill laga mat och baka bröd. Jag har kollat på blocket efter en hushållsassistent som har alla tillbehör. Men de verkar vara från 70-talet eller så är de så långt borta så att frakten skulle kosta massor.

Jag hittade någon på en nätbutik som inte verkade så dum, men den kostar ändå nästan tretusen. Jag har inga tretusen.


Jag tänker kolla igen senare, kanske att den är billigare då. Och det hade varit coolt om den hade köttkvarn och korvpip också. Kalkonfärs kostar 99:-/kg på Ingelsta kalkon och det är mycket tycker jag. Tänk att köpa en lammhalva och ordna själv med köttet, göra både färs och korv. MMmm. Kanske att det aldrig blir av. Men jag gillar sånt. Pill och pyssel.


Är det någon som vill bli av med en hushållsassistent kanske? Det ska var en riktig som man kan lägga degar i och så. Någon? 

 
 
Ingen bild

mandan

31 juli 2008 13:05

Heja, heja! Så himla coolt att du nästan har helfartat färdigt! Det måste bero på att du är bäst!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 26 oktober 2009 10:11

Idag när jag går in på bloggen står det att det kommer komma reklam på min sida. Och det vill jag inte så jag flyttar till http://hennessommar.tumblr.com  Så jag kommer inte skriva mer på denna blogg men undrar om den kommer försvinna med tiden eller...

Av Åsa - 25 oktober 2009 14:54

Jag är så darrig i kroppen. Jag drack två kaffelatte när vi käkade brunch och det var för mycket för mig. Det är ju så gott men påverkar verkligen kroppen. Blev dålig i magen också. Typiskt.    I övrigt då? Jo då det suger. Nä jag skämtade lite. ...

Av Åsa - 23 oktober 2009 13:43

Tack för att ni finns. Det känns skönt. Och jag är så labil för stunden att det räcker med att läsa era kommentarer för att jag ska börja gråta. Tack. Behöver hjälp och stöd. Men först sushi.    Jag vill ha barn. Har jag sagt det? Nu vet ni. ...

Av Åsa - 22 oktober 2009 14:01

Jag är en. Jag mår inte bra. Det är sant. Men det är psykiskt. Inte fysiskt. Men jag är hemma. Japp. Och har dåligt samvete mot mig själv. Men jag orkar inte gå dit nu. Hoppas på nya krafter på lovet. Förlåt mig, förlåt mamma. ...

Av Åsa - 21 oktober 2009 20:45

Jag skickade ett mail till dig med min mobil i dag på jobbet, men jag ser inte att det har skickats. Har du fått något? Fattar inte vad som har hänt annars. Det var jättelångt och supernegativt. Synd om du missade menar jag!  ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards