Alla inlägg under november 2008

Av Åsa - 12 november 2008 21:16

Jag hade bara ett uppdrag idag. Att träna på viktcentrat och det gjorde jag. Tre repetitioner på vibrationen och tjugo minuter bergsklättring =) Jag orkade verkligen inte mer. Och efter duschen satt jag i massagestolen i trettio minuter. 


Skönt att jag klarade mitt uppsatta mål. Ibland får man vara nöjd med det man gjorde. Jag försöker tänka det och efter att jag insett att jag alltid tycker att jag kan göra mer än jag gör behöver träna mig på att vara nöjd.


Jag sov djupt i natt men har ändå varit trött hela dagen. Tråkigt och jobbigt att vara trött på jobbet. Och i morgon blir det jobbigt också. Men då är det torsdag i a f. Sedan är det fredag! =) Har ni det bra?? Syster också??


 

Av Åsa - 11 november 2008 15:58

Jag sitter och förbereder min lektion ikväll. Och tog en paus. Igår skulle jag varit på viktmöte, men hade viktigare saker för mig. Och det var så mysigt.


Igår var mitt uppdrag att inte äta godis och att försöka ha rätt storlek på lunchportionen. Det gick bra. Jag åt inget godis och var nöjd över lunchen.


Jag kände mig dock illamående och tjock igår. Det har jag inte känt idag som tur är. Roligt att någon ny har tittat in. =) Välkommen.


Och för alla som sitter där ute vill jag berätta att jag försöker tänka så lite på vikten som möjligt nu. Men jag har köpt en våg som också kan räkna ut fettprocent och skit och den funktionen kommer jag inte att använda mig av på länge. Men min poäng är att jag inte ser det som att jag måste ner si och så många tjugo kilon, utan nu är målet att gå ner 3 kilo. Och när jag gjort det ska jag sätta ytterligare små mål som är möjliga!


Kram på er!

Av Åsa - 5 november 2008 21:57

Dagen var inte bra förut. Jag hade sovit illa och haft mardrömmar. Inte bra. Till på köpet hade jag den jobbigaste läraren hela dagen idag. Han är så oorganiserad i sitt tal och eleverna har tappat intresset efter tre minuter utan att han märker det. Han tror att han är intressant men han gör det ofta obegripligt. Och jag känner att han är sjukt svårtolkad. Dessvärre drar han ut energi ur mig. Redan vid halv nio är jag irriterad på honom och låter det komma till mig. Jag måste ju säga allt skit som han säger! Jag måste lära mig att neutralisera mig själv, men det är så svårt när han fortfarande inte fattar vad mitt arbete går ut på. Han drar in mig i samtalet och tror på något sätt att jag är en extralärare. Mycket enerverande. Och sedan frös jag hela eftermiddagen och det är dags att ta vinterskorna i morgon. Det enda bra var att jag åkte hem tidigare än planerat. =)


Jag var helt bestämd på att åka och träna på vägen hem. Och när jag kom hem. Och sedan ringde Bumpe och sa att det inte är bra att köra bilen utan att efterspänna vinterdäcken och då dog min ork. Jag somnade i fåtöljen som jag satt. När Bumpe kom tänkte jag gå och vila lite. Men vi låg och pratade om dagen istället och det gjorde mig på bättre humör och piggare när jag fått ösa ut allt idiotiskt som idiotläraren gjort under dagen. Så vet ni vad jag gjorde??


Jag åkte och tränade. Det var så skönt!!! Jag körde tre repetitioner på vibrationsträningen och sedan körde jag springmaskinen och för första gången körde jag på kuperad terräng. Nivå 9. Görskönt. Jag trodde jag skulle dö sista minuten på den hårdaste branten när det sög och värkte i varje muskel och jag hade svårt att få in luft i lungorna och jag skulle fan inte ge mig innan jag var över krönet. 32 minuter tog det allt som allt. Jag hade inte tid att köra längre heller, och fan vet om jag inte hade svimmat om jag fortsatt. =) Sedan duschade jag och åkte hem och gjorde fisksoppa!


Vilken fisksoppa jag gjorde. Den smakade väldigt likt den som serverades förr på Cornelias. Jag lyckades verkligen och den är inte så kolhydratsrik så det kändes bra. (Jag bortser från godiset jag köpte på vägen hem från jobbet. Ett litet felsteg bara! ;) Så plötsligt är jag på sprudlande humör och orkade till och med att sätta in i diskmaskinen.


Jag vägde mig på centrat och den stod på 91.6 tror jag. Det tycker inte jag är så farligt. Då har jag mindre än 20 kilo att gå ner. Och har fortfarande gått ner över 20 kilo. Ni ser positiviteten sprudlar. Lite mental träning på detta så är vi igång. Jag känner mig stärkt i att jag lagade mat. Det kändes skönt för självkänslan att jag orkade.


Och i morgon är det torsdag och då är det snart fredag! =)  

Av Åsa - 4 november 2008 16:37

Idag är min jobbigaste dag i arbetsveckan. Då jag jobbar mellan åtta och halv åtta och sedan har en kurs jag håller i klockan åtta.


Hinner alltså inte skriva så mycket. Men jag tackar för kommentaren. Idag vet jag inte om det gått lika bra. Men jag försöker. Det är värt mycket för mig. I a f just nu. OCh plötsligt kom kraven smygande. Men nej det är helt ok att försöka!


Pussar på er och tack mamma för ditt sköna stöd när jag pratade med dig sist! =)

=)

Av Åsa - 3 november 2008 22:13

Jaha. Jag är nöjd över dagen. Jag har inte ätit perfekt men verkligen över förväntan! ;)


Jag och Bumpe åkte och handlade vid halv sju för att vi inte orkade handla igår. Och då tar det sin tid innan maten står på bordet. Och det kändes inte ok att bara äta någon macka eller så.


Jag har gått 7290 steg idag. Inte så mycket men mer än det hade kunnat bli! =) Ni märker att jag är väldigt förlåtande över mig själv idag. Och det är jag för att jag har börjat jobba idag igen och det var tråkigt och jobbigt nog. Så utmaningsmässigt fick det räcka! Och jag köpte inget godis när vi handlade. High five!



Av Åsa - 2 november 2008 20:34

Japp nu känns det bättre. Jag verkar äntligen ha bestämt mig på riktigt. Jag kommer äta halvfart och försöka klara av det och jag struntar i om jag inte kommer i mål till julen 2008 för det är fantastiskt att jag har gått ner över 20 kg på denna korta tiden. 


Jag kan inte halvfart just nu, och ännu viktigare: Jag VILL INTE. Kanske om ett tag eller efter jul eller något. Men jag ska verkligen försöka få ihop en bra kombination av mat och träning. Det ska bli min uppgift och jag känner äntligen mig lite lugn i mitt beslut.  Jag känner mig också mer motiverad än jag gjort förut, även om jag skrivit det innan. 


I fredags var jag på premiären av Jesus Christ och jobbade. Och om det är musikalpremiär är det godis och kakor i varenda rum. Jag hade varit och tränat och var ståndaktig och drog ihop en shake när jag kom dit och kände mig stark. Sedan fick jag ont i magen. Det försvårade överlag, men mest påfrestande var nog godiset. Jag klarade mig i fyra timmar men sedan tog jag en chokladbit. Det hade kunnat gå att gå tillbaka ändå och jag satt en lång stund och funderade på hur jag skulle göra. Om jag skulle gå på festen eller om jag skulle gå hem. Jag kände då att jag ville gå på festen. Så efter det har jag haft lite dåligt samvete för det, men inte så mycket som jag trodde.


Så hela helgen har jag funderat hit och dit och ja nu har jag bestämt mig. Jag ska äta bra och träna. Jag kommer ha min stegräknare och kolla stegen och försöka lägga in träningspass där jag hinner och gå promenader och så. För jag vill gärna börja löpträna. Som sagt. Men det är många kilon tills dess. Eller ja inte så många men kanske 10!  


Vad tror ni? Är jag bäst eller är jag bäst??? =) 

Av Åsa - 2 november 2008 13:03

lönlöst. Allt. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards