Senaste inläggen

Av Åsa - 21 januari 2009 05:46

Oj så jag har stressat i natt. I drömmens värld skulle jag och Bumpe till London och bråttom till flyg, glömde passet. Tillbaka. Försöka få tag på tiden då planet går, men Bumpe sa bara snart hela tiden. På vägen var det massa folk som är med i Jesus Christ Superstar som störde gatorna. De hade fest och försökte putta ner min cykel i stora vägarbetshål. Sedan när vi hade missat flyget färdigt så skulle jag och lillebror gå på krog och då blåste det otroligt mycket. Och jag kunde inte sitta med honom för jag behövde göra något annat. Till slut kom jag till hans bord och då frågade han varför de satt med dammsugare. När jag tittade åt det hållet satt ett gäng män och drack med sina fioler. 


Japp. Inte konstigt att jag är helt slut. Känns inte som att jag har vilat någonting. Är det någon drömtydare där ute? Några intressanta teorier? =)


Jag åt för mycket igår, för sent. Jag var mätt men sugen på ost och sedan var osten så god så jag tog lite till.=( Kände att det inte var bra men annars har jag ätit nästan kolhydratslöst. Jag insåg dock att det är mycket kolisar i stenbitsrom. Det var ett bakslag. Det trodde inte jag. Men det är så liten mängd bland allt fett och protein.


Nä nu ska jag till jobbet. Hej så länge! 

ANNONS
Av Åsa - 20 januari 2009 12:28

Japp har precis ätit lunch i skolan. Och när de frågade om det var nyårslöfte att ta med så sa jag bara att jag räknade på det och insåg att jag skulle spara mycket pengar genom att ta med, så får vi se hur länge man orkar tänka på det, ha ha. Skämt skämt. (Jag sparade 33 kronor bara på lunchen igår!)


Sedan inget mer. Sedan kom en kvinna som käkar GI och säger oj så gott det ser ut, GI? Och då började vi prata lite. Om henne och så lite om mig. Tyst och privat. Sedan började det pratas vid bordet om bantning och vad som påverkar eller inte. Men så tröttsamt. Om någon anser sig ha rätt och säger. Ja för så är det bara. Eller Hur svårt kan det vara! Då har jag knappt tålamod med den personen mer. För hur kan man anse att om jag har en åsikt så gills inte andras åsikt? Om jag har en åsikt och någon annan inte håller med så anser jag inte automatiskt att jag har rätt. Jag kan anse att jag har rätt utifrån det jag vet och känner. Men den andres åsikter gäller tydligen för den personen. Den andre personen har ju en åsikt och känner antagligen lika starkt för sin som jag känner för min. Då är det inte lönt att fortsätta tycker jag. Och Ja herregud vilket rabalder. Jag orkar inte ens skriva om det. Men jag tycker det är så tröttsamt. Och om man själv inte har några problem med bantning, eller övervikt eller mat. Kan man inte bara sitta där och känna sig bra då? Varför ska man dra ner andra människor genom att förklara hur det är. Det har den ju ingen aning om, uppenbarligen!


Usch så irriterad jag blir. Och att personen i fråga är en av de tråkigaste, mest typiska fysik/kemi/matte lärare på gymnasiet, ja herregud så tråkig hon är. Inte ens kläder eller hår står ut utan allt är beige och hon pratar uttråkat och monotont. Sedan har hon många saker och säga men de stämmer inte med min syn på verkligheten. Så nu fick jag det sagt också.


Matmässigt lugnt hittills. Knappt några kolhydrater och jag har inte varit hungrig!ANNONS
Av Åsa - 19 januari 2009 19:56

Japp så kan jag påstå att min dag har varit. Totalt Woohoo! 


Jag åt idag. Enligt någon typ av LCHF-kost. Frukost gjorde jag samtidigt som jag slog ihop lunchen. Tonfisk med två hackade ägg, majonnäs och lite kapris. Gott. Åt det på tåget halv sju. När det sedan var fika var jag mätt! Och drack lite kaffe med mjölk. Och ja mjölken är inte optimal, men jag tog inte med mig någon grädde. När det sedan var lunch innan tolv kände jag att jag kunde äta min omelett, med två ägg, grädde och svamp stekt i smör. MMmmoahahaha! Jag åt lite skivad gurka till båda rätterna. 


Jag har inte varit hungrig. Lite när jag skulle åka hem halv sex och åt några Babybelostar. Jag handlade på Willys i Ystad och jag handlade mycket mer än jag tänkt, men bra saker och extrapris. Så kanske att jag bara behöver köpa till ägg och keso.


Nu ikväll gjorde jag blomkålsmos så lätt och så ****** gott! Koka lite blomkål en stund. Hällde av vattnet och tog en skvätt grädde, en klick smör och gojsade ihop med mixern. Salt och peppar. Till detta serverade jag viltmästarskav stekt med scharlottenlök, svamp och lite salt och peppar. Att det kan vara så gott med så lite! Och sedan ett salladsblad till. Det var helt suveränt och det ska jag göra flera gånger! Och nästan inga kolhydrater tror jag!


Ja dagen är fortfarande WOOHOO! Och lunchen till i morgon är redan ordnad! =)  


När jag i går tänkte att jag skulle handla idag så tänkte jag (min sjuka hjärna): Åh då skulle jag kunna köpa ostbågar så kan jag äta dem innan Bumpe kommer hem så märker han inte det.

Fatta hur sjuk den är. Mest för att Bumpe inte skulle tycka något om det utan det är bara jag själv som inte vill att han ska veta om det ens.

Men i vilket fall som helst så var jag inte sugen att köpa det när jag var i affären och gjorde det inte. Så mycket lättare att inte handla det när jag inte alls var hungrig. Kanske att det blir svårare någon annan gång. Men jag lyckades idag. Och jag köpte sådana massor med ost ändå! =)  

Av Åsa - 18 januari 2009 21:48

Jag klarade inte att dricka sista soppan och kokte ägg istället. Jag antar att jag har börjat äta nu. Jag har mat så jag klarar mig imorgon och sedan får jag handla på vägen hem. Så är det. Jag ska försöka hålla mig lågkolhydratiskt. Ägg som är så gott! =) Av Åsa - 18 januari 2009 19:18

Lena: Jag tror att det var en våg på Maxi för 149 som vi köpte! =) Och jag ska köra mitt egna!


Frida: Ja hur ska man göra?? Jag har bestämt mig för att det är jag själv och jag behöver älta mycket och tänka mycket och det behöver kanske inte andra göra. Men jag känner att min ätstörning kräver mycket eftertanke av mig. Så jag försöker tänka att det inte är ett misstag utan en erfarenhet. Varför kände jag mig nödgad att äta idag? Var jag arg, ledsen, uttråkad? Störd på mig själv? Störd på någon annan? Och när jag har fastslagit det så bestämmer jag därutifrån om jag ska ha dåligt samvete eller inte. Det är bara en gång. Och tänk så många gånger du har gett kroppen gift förut. Vad spelar det då för roll om du gjorde det en gång till? Det skadar ingen annan än dig själv och om det är så att du lärde dig av det är det väl en bra erfarenhet. Kan vara att viktnedgången inte är total denna vecka, men vad gör det i längden?? Kanske att du ändå går ner mer än du trodde nästa vecka! Strunta i att må dåligt över det och se till att ta en promenad i morgon tillsammans med nya tag, om du vill ta nya tag!  


Jag var också sugen på att äta idag. Det är jag hela tiden. Men jag hade inga pengar och åkte alltså hem och åt soppa. Men jag tycker inte det är roligt. Jag ber knappt ens om ursäkt för att jag tjatar om det. Ha så det så!


God kväll på er! =) 

Av Åsa - 18 januari 2009 10:54

Jag är så tacksam att jag inte gick ur ketonfasen när jag krängde pizzan i fredags! Jag är på mellanlila idag och det känns så skönt! 


Igår beslutade jag att jag själv får bestämma när jag ska börja äta igen och det känns så skönt. Det är ju bra om jag fortsätter ett tag med sopporna. Jag har kvar. Men om jag känner att jag får nog så kan jag bara börja äta. Och idag känns det mycket bättre. Det är ju bara jag själv som sätter krav på mig. Och jag har inte sagt till någon hur länge jag ska soppa. Förutom er då, men ni börjar väl vänja er vid att jag ändrar mig från dag till dag! =) I skolan har jag bara sagt att jag inte ska göra det så länge. Skönt. 


Jag förstår inte varför jag bryr mig om vad andra tycker. Jag känner att jag redan har börjat tänka på vad en kvinna i skolan kan komma att säga om GI/LCHF men jag har också kommit på att jag till henne kan säga att jag skulle kunna säga mycket om hennes nudlar som hon äter men jag gör inte det.  


Ah Well. Vår våg väger konstigt. Varför ska det vara helt omöjligt att få tag på en våg som väger samma om jag ställer mig på den två gånger i rad? Vår diffar på allt från ett halvt kilo till två och ett halvt. Då kan vi ju inte veta vad vi faktiskt väger. Och om jag har börjat väga mig på morgonen så kan jag inte väga mig på kvällen på Xtravaganza. Då har jag ju både ätit och druckit!


Vi får se. Jag kan ju alltid ta det lägsta av talen! =) 

Av Åsa - 17 januari 2009 14:49

Japp jag är ledig idag. Jag ska jobba på teatern vid fem, men det räknas knappt. Bara fyra timmar. 


Igår köpte jag pizza. Oj så gott det var. Men för andra gången så beställde jag en typ av pizza och fick en annan med mig. Underligt. Nu vet jag ju inte om det någonsin kommer bli pizza mer, men om jag i framtiden ska köpa där ska jag fråga dem om det.

Pizzan var god ja. och jag var lite orolig för att få ont i magen, men det har jag inte känt av än. Kanske kommer senare.


I morse kollade jag ketonerna och jag var ljusrosa. Men inte aprikos så det verkar som att jag fortfarande är i ketos och det är väl underbart om det fortsätter så.


Det är så sjukt tråkigt med sopporna för stunden och om inte Bumpe också åt dem så skulle jag börja äta. Men jag har en del soppor kvar och det är ju bra att köra dem. Men vet inte om jag kör längre sedan. Jag känner att jag har ändrat  prioriteringsordning i mitt huvud. Förut skulle jag rasa i vikt snabbt skulle det gå och sen skulle allt gå så bra. Och nu känner jag att jag inte står ut med att ha det så tråkigt och jobbigt. Och hellre äter enligt GI-boken och förlorar 4 kilo i månaden än soppor och förlora 4 kilo på två veckor. Så det tar dubbelt så lång tid. Vad gör det då? Om jag trivs bättre? Varför ska jag plåga mig själv? 

Jag har hittat så många recept så jag känner att jag skulle klara mig utan kolhydraterna. www.kolhydrater.ifokus.se  Ett tips. 

Av Åsa - 16 januari 2009 11:46

Frida: Jag diskuterar det med mig själv dagligen. Vissa gånger ska jag soppa fram tills jag är klar. Vissa gånger tills vecka 8 så att jag kör upptrappningen på lovet och oftast bara tills jag ätit upp de soppor jag har hemma. Och soppor har jag fram tills 29 eller 30 januari. Men jag ska ju fortfarande gå ner mina nästan 20 kilo. Jag funderar på blandning av GI och LCHF i a f fram tills jag är i mål. Hur mycket ska du gå ner?


Amanda: Jo visst finns det äcklig mat men det är inte den jag är sugen på! =)


Jag åt inte igår. Märk väl. Men precis innan Bumpe kom hem så tänkte jag ringa till pizzerian och kolla hur länge de har öppet. Sicken självplågare alltså!  Men jag gjorde inte det. Och nu sitter jag och gömmer mig på kontoret igen för att inte behöva se när andra äter. Bumpe har gått in i total förnekelse om mat och är inte sugen alls. Men idag är inte jag det heller så det är beroende på dag.


Jag ska träna på Annas pass idag. Hon har ett nytt för året och det är alltid lika spännande att se hur bra detta är. Jag har inte blivit besviken på över ett och ett halvt år. Så alla som är i Malmö och vill kom till Friskis på Parkmöllan halv fem så kör vi rejset! Det är det bästa passet!


Japp det var det än så länge.  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ hennessommar med Blogkeen
Följ hennessommar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se